DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

DVBLink for IPTV is discussed here!

DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby dennis » Fri Nov 18, 2011 11:51 am

Hi,

I'm using DVBLINK IPTV v4.01 with Windows 7 Media Center and have two problems:

1) When I record a program, I'm unable to switch channels. WMC displays a conflict and tells me all tuners are currently in use.
I've tried with the 4 and 8 tuners version.
I've also tried to add two IPTV sources but now WMC doesn't show LiveTV anymore.

2) I'm unable to save my channel setup. After a reboot my setup is lost and all channels are displayed again.

I hope someone can help me with these issues?

Thank you.

Regards,
Dennis
dennis
 
Posts: 1
Joined: Fri Nov 18, 2011 11:42 am


Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby Realman » Fri Nov 18, 2011 12:52 pm

dennis wrote:Hi,
1) When I record a program, I'm unable to switch channels. WMC displays a conflict and tells me all tuners are currently in use.
I've tried with the 4 and 8 tuners version.
I've also tried to add two IPTV sources but now WMC doesn't show LiveTV anymore.

You need to make "Merge channels" (http://www.dvblogic.com/wiki/index.php? ... e_channels)
Realman
 
Posts: 793
Joined: Fri Mar 07, 2008 7:57 am

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby Tripwire » Sat Nov 19, 2011 9:44 pm

I've got the same problem, i got 4 tuners installed but when i want to record something and watch something i get the same thing. I tryed to merge channels but i only got 1 source which is my iptv so i can't merge anything. Should i install the 8 tunEr version?
Tripwire
 
Posts: 11
Joined: Wed Nov 16, 2011 8:57 pm

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby Oberon » Sun Nov 20, 2011 2:29 am

Tripwire wrote:I've got the same problem, i got 4 tuners installed but when i want to record something and watch something i get the same thing. I tryed to merge channels but i only got 1 source which is my iptv so i can't merge anything. Should i install the 8 tunEr version?

Youneed to add several IPTV sources with the same m3u file (providing that your ISP allows several streams at the same time) and merge their channels.
Server: Synology DS214Play, DVBSky S960CI Astra 28/23/19 (CanalDigitaal subscription), TeVii s660 Amos 4/Sirius, DVBLink TVSource 5.0.0
Clients: AsRock ION 330 Win7 with XBMC 13.1, Raspberry Pi with XBMC 13.1, Samsung DLNA TV, Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Oberon
 
Posts: 8040
Joined: Thu Sep 06, 2007 5:04 am

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby Tripwire » Sun Nov 20, 2011 11:59 am

So if i want to use all 4 tuners i have to add 4 iptv sorces? Srry for the thread hijack btw!
Tripwire
 
Posts: 11
Joined: Wed Nov 16, 2011 8:57 pm

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby Oberon » Sun Nov 20, 2011 12:02 pm

Tripwire wrote:So if i want to use all 4 tuners i have to add 4 iptv sorces? Srry for the thread hijack btw!

yes.
Server: Synology DS214Play, DVBSky S960CI Astra 28/23/19 (CanalDigitaal subscription), TeVii s660 Amos 4/Sirius, DVBLink TVSource 5.0.0
Clients: AsRock ION 330 Win7 with XBMC 13.1, Raspberry Pi with XBMC 13.1, Samsung DLNA TV, Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Oberon
 
Posts: 8040
Joined: Thu Sep 06, 2007 5:04 am

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby Tripwire » Sat Nov 26, 2011 11:39 pm

Ah right. Well i added 4 tuners and merged them all. But when i want to record something with WMC i cannot watch something else because again all tuners are in use :(
Tripwire
 
Posts: 11
Joined: Wed Nov 16, 2011 8:57 pm

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby Oberon » Sun Nov 27, 2011 9:18 am

Tripwire wrote:Ah right. Well i added 4 tuners and merged them all. But when i want to record something with WMC i cannot watch something else because again all tuners are in use :(

You need to synchronize channels via dvblink addin after you have done these changes. If you already did so and it still does not work - you may try a patch posted here:
viewtopic.php?f=58&t=15174
Server: Synology DS214Play, DVBSky S960CI Astra 28/23/19 (CanalDigitaal subscription), TeVii s660 Amos 4/Sirius, DVBLink TVSource 5.0.0
Clients: AsRock ION 330 Win7 with XBMC 13.1, Raspberry Pi with XBMC 13.1, Samsung DLNA TV, Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Oberon
 
Posts: 8040
Joined: Thu Sep 06, 2007 5:04 am

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby amigarulez » Wed Nov 30, 2011 12:32 am

I am having a very similar problem.

I just installed 4.0.1

After this update whenever I change channels on my Windows Media Center (WMC) the screen goes black for 10-15 seconds, and i get the "all tuners are currently in use" message.

My channels ARE merged.
I have tried to install the driver patch.
after every change/update I have synchronized my channels.

After the "all tuners are currently in use" message, I can exit WMC and start it again, and will be able to select the channel I want to watch from the guide, and it will work, until I change the channel, and it all happens all over again.
All this happens even if no recording is taking place, just regular channel change.

I use the WMC as replacement for the awful setup-box my IPTV provider sent me, and DvbLink has worked excellent until this update.

Is there an update on the way, or will I need to go back to v3 or (shiver) use the Setup-box?
If I'm forced to go back to v3 will I be able to be reimbursed for the v4 upgrade I've allready paid?
amigarulez
 
Posts: 7
Joined: Wed Nov 30, 2011 12:17 am

Re: DVBLINK IPTV - WMC All tuners are currently in use

Postby amigarulez » Wed Nov 30, 2011 1:08 am

Btw: I have just tried nuking the WMC database, and starting from scratch. Problem still remains, on both my WMC's.
amigarulez
 
Posts: 7
Joined: Wed Nov 30, 2011 12:17 am


Return to DVBLink for IPTV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests