5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

DVBLink TV Server for NetGear NAS is discussed here!

5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Thu Jul 23, 2015 12:09 pm

Upgraded to 5.5.0 today.

Had to re-scan for channels (which worked OK). However, now attempting any tuning operation gives: "Error while tuning: IDS_TUNING_FAILED"

System is now unusable. (The DVBLink application, that is).

Hardware is: Netgear ReadyNAS 104, running 6.2.4 plus pctv 292e stick.
Log file is attached.

Let me know if you need any further diagnostic info.
Attachments
dvblink-log-20150723-1201.zip
(15.79 KiB) Downloaded 130 times
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm


Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Thu Jul 23, 2015 12:11 pm

Can someone post links to 5.1 so I can downgrade please...
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby Oberon » Thu Jul 23, 2015 2:02 pm

Either you have a stick in USB3 port or you have some additional peripherals (like a disk) on the same USB port. You can also try disconnecting and reconnecting PCTV stick.
If it will not help - write an e-mail to info at dvblogic.com and they will provide you with a download link for v5.1.
Oberon
 
Posts: 11763
Joined: Thu Sep 06, 2007 5:04 am

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Thu Jul 23, 2015 2:48 pm

Yes, the pctv stick is in the front USB (2.0) slot, and I have an external HDD and UPS in the rear USB (3.0) ports.

It all worked fine under 5.1, so something in 5.5 has affected the stability of the connection to the pctv stick.

I will request the downgrade to 5.1.
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby paul608085 » Mon Jul 27, 2015 11:02 am

I am experiencing similar problems with my Hauppauge Dual DVB-T USB Tuner stick. Scanning detects the available multiplexes OK and the channels within them, but trying to watch any channel gives the error, "Sorry, cannot display this channel either because there is a technical problem or no TV signal". Sat>IP tuner inputs work fine. Also on ReadyNAS104 v6.2.4

ISTR that I had the same problem a while back when the ReadyNAS firmware updated. Is a downgrade to v5.1.0 still the only option?

Paul
paul608085
 
Posts: 43
Joined: Mon Jul 27, 2015 10:56 am

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Thu Oct 22, 2015 2:47 pm

...welcome back. This is now discussing my PCTV 292e stick not working after the NAS upgrade to 6.4.0.

After a shutdown and start up (as opposed to a restart) it's now reverted to "device not found" - so sometimes it recognises the stick and sometimes it doesn't...

Log files attached.
Attachments
dvblink-log-20151022-1445.zip
(39.75 KiB) Downloaded 125 times
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby the_man » Thu Oct 22, 2015 3:01 pm

Maybe i missed this, but, what USB port do you use? If you do have ReadyNAS104, then, you have to connect the PCTV tuner into the front port USB 2.0
NETGEAR RNDU2000; Synology DS112j, DS 212j, DS213+, DS 712+; Western Digital WD ex2; Asustor AS3, RPI2 ...
PCTV 460,461e,292e; TT 4400, 4650CI;DVBSKy S960; DD octopus net; Inverto sat2ip multibox; TBS DVB-C ...
the_man
 
Posts: 4696
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:11 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Thu Oct 22, 2015 3:06 pm

it is the front USB 2.0 port...
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby Oberon » Thu Oct 22, 2015 3:23 pm

SmartyMarty wrote:...welcome back. This is now discussing my PCTV 292e stick not working after the NAS upgrade to 6.4.0.

After a shutdown and start up (as opposed to a restart) it's now reverted to "device not found" - so sometimes it recognises the stick and sometimes it doesn't...

Log files attached.

We have uploaded a new TVSource installer (build number is the same), which fixes device recognition on reboot and a signal strength indiciator for 292e on r6 arm platform.
Please do the following:
- Update DVBLink TVSource from DVBLink Package Center
- Reboot your NAS
- Try scanning
- If scanning fails, set log level to info, retstart DVBLink Server package, reproduce the issue and attach new zipped log files here.
Oberon
 
Posts: 11763
Joined: Thu Sep 06, 2007 5:04 am

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Thu Oct 22, 2015 4:26 pm

Thanks Oberon - as build number is the same, I only have "repair" not "install" or "upgrade" - Will that pull down the updated version?

I am repairing and rebooting now...
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Thu Oct 22, 2015 4:56 pm

OK... with the updated version...

ReadyNAS 104 took about 10 minutes from restart to the point where it would open OS admin window and allow me to launch DVBlink window (I know it's a low spec processor!)

I was able to scan for muxes, and all those expected were found. The signal strength meter (under Sources/Advanced Setting/Signal) reports 0% for DVB-T2 (256QAM) muxes - but it does store and successfully tune to these HD channels.
EPG guide appears fully populated (including HD channels) so the system is usable. Your Mux list for UK/Rowridge (4111.INI) is out of date, but this is a minor issue.

So, a couple of rough edges - but thanks for the quick turnaround today.
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Fri Oct 23, 2015 11:31 am

I'm still experiencing some instability: This morning it was coming up again as "device not found" (NAS has not be rebooted since yesterday), and then later detecting it as a new device - luckily it allows me to copy the configuration from the old to the new, which saves me 30 minutes of scanning, setting up favourites, etc. but is not much use if I'm away and expecting it to record reliably...

Would you like some log files for this?
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby the_man » Fri Oct 23, 2015 11:36 am

Yes, please, maybe there will be some clue.
NETGEAR RNDU2000; Synology DS112j, DS 212j, DS213+, DS 712+; Western Digital WD ex2; Asustor AS3, RPI2 ...
PCTV 460,461e,292e; TT 4400, 4650CI;DVBSKy S960; DD octopus net; Inverto sat2ip multibox; TBS DVB-C ...
the_man
 
Posts: 4696
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:11 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby SmartyMarty » Fri Oct 23, 2015 12:24 pm

OK - it's working now, but must have become "unrecognised" sometime overnight.

So, shall I wait for it to fail again and then send logs? What log level shall I set now - "Info"?
SmartyMarty
 
Posts: 54
Joined: Thu Jul 23, 2015 12:03 pm

Re: 5.5.0 doesn't work on my ReadyNAS 104

Postby the_man » Fri Oct 23, 2015 12:29 pm

Yes, i'd like to look at the log files.
But, as i understand, at the moment tuner are recognized occasionally ( after restarting dvblink server or rebooting the NAS )
And Did such behaviour happen earlier?
Given all these symptoms, looks like it are low level power supply in USB port, or hardware defect. Just for test you can install dvblink server for windows ( or ubuntu ) if you have such and try to work with this tuner there (with trial licenses ).
NETGEAR RNDU2000; Synology DS112j, DS 212j, DS213+, DS 712+; Western Digital WD ex2; Asustor AS3, RPI2 ...
PCTV 460,461e,292e; TT 4400, 4650CI;DVBSKy S960; DD octopus net; Inverto sat2ip multibox; TBS DVB-C ...
the_man
 
Posts: 4696
Joined: Mon Dec 02, 2013 1:11 pm

Next

Return to DVBLink TV Server for NetGear NAS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest