Problem recording in WMC

Windows MediaCenter as a DVBLink client

Problem recording in WMC

Postby KleMC » Mon Oct 31, 2016 8:46 pm

Dear DVBLogic team,

I am writing relating to an issue I have had intermittedly for a very long time (s. post https://forum.dvblogic.com/viewtopic.php?f=99&t=30298&p=107211#p107211. I have recently updated to v 6.0.0, deleted the WMC database and re-installed the TV signal in WMC in the hope that this would resolve it. However, to no avail :( :(
The issue is, if ever, even more persisting and affects many recordings that are being attempted using the WMC interface. Attached my TV sources as well as a log file (info level). The recording scheduled for 19:30 failed. WMC history reports that tuners 3 and 7 had no TV signal at the time of recording.

All signal strengths are good. Watching live TV is without any problems. I have not changed the recorder settings at dvblink_settings.xml (dlrecorder is being used).

Any help with this is highly appreciated!

many thanks,
KleMC

Platform + tuner HW: Win7 x64 with Windows Media Center, DD Cine S2 V6 - Twin Tuner Karte DVB-S/S2 (PCIe), CI Erweiterungsmodul, DD DuoFlex C/T/T2 Erweiterung (V3) - Twin Tuner Erweiterungsmodul DVB-C/T/T2
DVBLink Server + TVSource all version 6.0.0 Build 13310
Attachments
Capture.PNG
Capture.PNG (46.08 KiB) Viewed 2845 times
dvblink-log-20161031-1956.zip
(250.33 KiB) Downloaded 84 times
KleMC
 
Posts: 7
Joined: Sun Sep 20, 2015 8:03 pm


Re: Problem recording in WMC

Postby Videonisse » Tue Nov 01, 2016 12:29 pm

Are you actually starting the recording from the WMC GUI or from the DVBlink plugin in WMC?
Win 7 64-bit SP1, Intel i5-3570K 3,4GHz HD 4000 Graphics, 6GB, TBS 6984 S2 Quad,TBS 6280 T2 Dual
DVBLink 5.5.0 Connect & TVSource (mc_recorder), CD S Thor 0.8W,FTA Aastra 19.2E, S FTA T2, ACAMD 0.6.2
Clients iPhone 4S 5S 6S, iPad2 iOS 9,Win 7 PCs
Videonisse
 
Posts: 573
Joined: Mon Nov 21, 2011 10:29 pm
Location: Stocholm, sweden

Re: Problem recording in WMC

Postby KleMC » Tue Nov 01, 2016 1:32 pm

all recordings are started from the WMC GUI
KleMC
 
Posts: 7
Joined: Sun Sep 20, 2015 8:03 pm

Re: Problem recording in WMC

Postby Videonisse » Tue Nov 01, 2016 4:30 pm

Then that's the problem. You must use the plugin to start new recordings. The native recording controls can only be used together with the setting mc_recorder.
Win 7 64-bit SP1, Intel i5-3570K 3,4GHz HD 4000 Graphics, 6GB, TBS 6984 S2 Quad,TBS 6280 T2 Dual
DVBLink 5.5.0 Connect & TVSource (mc_recorder), CD S Thor 0.8W,FTA Aastra 19.2E, S FTA T2, ACAMD 0.6.2
Clients iPhone 4S 5S 6S, iPad2 iOS 9,Win 7 PCs
Videonisse
 
Posts: 573
Joined: Mon Nov 21, 2011 10:29 pm
Location: Stocholm, sweden

Re: Problem recording in WMC

Postby KleMC » Wed Nov 02, 2016 6:42 pm

aaahhhh! I have changed this and have made a few successful test recordings overnight and during the day. I will report back in case that did not solve the problem...

Many thanks for your help,
KleMC
KleMC
 
Posts: 7
Joined: Sun Sep 20, 2015 8:03 pm


Return to Windows MediaCenter

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests