Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

DVBLink TV Server for Synology NAS is discussed here!

Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

Postby 4Crawler » Sun Dec 03, 2017 4:46 am

I connected to my DvbLink server tonight and it showed an update was available. Downloaded the file and did the Package Center manual install. After that my TV Source and Percdata packages were not there, so reinstalled them. Did the ATSC channel scan and that was fine. Tried to do an EPG scan on those channels and there were no channels found with EPG data, usually there are many. Then went to channels and in channel logos, I assigned some logos (all the prior assignments were gone). Also, the logo thumbnails were missing, just generic image symbols were shown. And when I did the save there, the server crashed. I restarted it and went to the EPG sources and my PercData source wasn't there. Not sure if it takes some time for that to download some data, but the login check was fine when I configured it.
Model: DS1513+, file downloaded dvblink-server-synology-linux-x86_64-6.0.0.spk
I had to reboot the server and now at least the Percdata source seems to be there. And now after rebooting, the AtSC/EPG scan seems to be working as does the channel logo assignments.
Attachments
dvblink-log-20171202-1943.zip
(28.23 KiB) Downloaded 32 times
4Crawler
 
Posts: 33
Joined: Sun Oct 06, 2013 8:21 pm
Location: SF Bay Area, CA. USA


Re: Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

Postby 4Crawler » Fri Dec 29, 2017 6:49 pm

Had the same issue show up this week. DvbLink was working fine yesterday morning, but yesterday night, I could not access live TV from my clients. Checked the server this morning and found:
Code: Select all
 http_provider: http write error
unknown error in py part
error: received SIGSEGV: segmentation violation


I tried stopping/restarting the DvbLink process but it crashed again after trying to access a live TV channel. Then stopped the service, restarted/rebooted the Synology DS1513+ and restarted the service and all seems fine again.
Attachments
dvblink-log-20171229-0942.zip
(35.76 KiB) Downloaded 26 times
Last edited by 4Crawler on Thu Jan 04, 2018 6:59 pm, edited 1 time in total.
4Crawler
 
Posts: 33
Joined: Sun Oct 06, 2013 8:21 pm
Location: SF Bay Area, CA. USA

Re: Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

Postby ampeer » Thu Jan 04, 2018 9:44 am

I need to confirm that the 15025 update breaks the whole server configuration. I as well had to do the complete setup again:

  • Install TV source and TV adviser
  • configure the sources including the DVB-S Scan
  • configuring channels (oder, numbers, logos)
  • add (series) timers (they were all lost)

This took me some time and made me a little bit unhappy. Recent updates in the past didn't break the server setup like this one did.
Tuner: DigitalDevices Octopus NET V2 S2 Max SAT>IP 8x
Server: TVSource&TVAdvisorDE Ver.6 on Synology DS716+II DSM6
Client: Kodi17 on NvidiaShield
ampeer
 
Posts: 74
Joined: Mon Jul 21, 2014 10:00 pm

Re: Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

Postby ampeer » Thu Jan 04, 2018 11:31 pm

Additionally I am now facing server notifications saying "Wrong HW fingerprint" for TV Source as well as for TV Adviser. Activation does not resolve this issue telling me that the software is already activated. This is the worst server upgrade ever. Sorry.
Tuner: DigitalDevices Octopus NET V2 S2 Max SAT>IP 8x
Server: TVSource&TVAdvisorDE Ver.6 on Synology DS716+II DSM6
Client: Kodi17 on NvidiaShield
ampeer
 
Posts: 74
Joined: Mon Jul 21, 2014 10:00 pm

Re: Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

Postby pdom » Fri Jan 05, 2018 8:13 am

May I suggest that you open a ticket here https://dvblogic.freshdesk.com/support/home instead.
They help people pretty fast.

This forum here is more and more becoming "just" a knowledge base.
pdom
 
Posts: 92
Joined: Sun Feb 24, 2013 11:48 am

Re: Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

Postby ampeer » Fri Jan 05, 2018 9:21 am

pdom wrote:May I suggest that you open a ticket here https://dvblogic.freshdesk.com/support/home instead.
They help people pretty fast.


You are damn right and that is exactly what I did and in the meantime the activation issue is already resolved.

pdom wrote:This forum here is more and more becoming "just" a knowledge base.


And that was the intention of my post. Because maybe others will face the same problem after the 1525 upgrade.
Tuner: DigitalDevices Octopus NET V2 S2 Max SAT>IP 8x
Server: TVSource&TVAdvisorDE Ver.6 on Synology DS716+II DSM6
Client: Kodi17 on NvidiaShield
ampeer
 
Posts: 74
Joined: Mon Jul 21, 2014 10:00 pm

Re: Version: 6.0.0 Build: 15025 install seems wrong

Postby Welsku » Sun Feb 04, 2018 10:14 pm

I wish I had visited here before I did the update.
I have 2 synology boxes and I only got one of them to work. The other is having the "Error while tuning: IDS_TUNING_FAILED" issue.
Welsku
 
Posts: 35
Joined: Wed Jan 08, 2014 8:08 pm


Return to DVBLink TV Server for Synology NAS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests