Page 1 of 1

[W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 11:54 am
by jawilljr
For some reason I am now getting the error "[W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!" when I stop/start the dvblink server.

Below is the output on the terminal when I start the server:

Code: Select all
2016-Feb-23 04:36:07:   
2016-Feb-23 04:36:07:   ==============================================================
2016-Feb-23 04:36:07:                      Logging is started
2016-Feb-23 04:36:07:   ==============================================================
2016-Feb-23 04:36:07:   [I] DVBLink server product id: 645fdfdb-a450-11e3-a88c-005056c00008
2016-Feb-23 04:36:07:   [I] ---------------------------
2016-Feb-23 04:36:07:   [I] Installed DVBLink products:
2016-Feb-23 04:36:07:   [I] DVBLink TVSource, 5.5.0, 12217
2016-Feb-23 04:36:07:   [I] DVBLink EPG Loader for PercData, 5.5.0, 11943
2016-Feb-23 04:36:07:   [I] DVBLink Server, 5.5.0, 12350
2016-Feb-23 04:36:07:   [I] ---------------------------
2016-Feb-23 04:36:07:   [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!
/usr/local/bin/dvblink/web_server/addons/connect_server/__init__.py:145: DeprecationWarning: BaseException.message has been deprecated as of Python 2.6
/usr/local/bin/dvblink/web_server/addons/connect_server/__init__.py:195: DeprecationWarning: BaseException.message has been deprecated as of Python 2.6


I also can not access the webui. I get "internal error" when I try to open the webui.

I am attaching the server log and web server log.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 2:30 pm
by the_man
Go to DVBLink folder -> share/database/ rename the current dlrecorder.db to back_dlrecorder.db
try to start dvblink server once more.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 2:47 pm
by jawilljr
nogo...same errors.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 2:52 pm
by the_man
Try to do an update of the server.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 2:53 pm
by the_man
And after that, new log files, please.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 2:57 pm
by jawilljr
the_man wrote:Try to do an update of the server.


Do you mean reinstall the server? On the DVBLogic download page for Ubuntu has the same build number that I am running.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 3:00 pm
by the_man
Install the server over the current one. Maybe just some corruption in the config files.

Also please check whether the dvblink_configuration.xml file is not empty.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 3:05 pm
by jawilljr
the_man wrote:Install the server over the current one. Maybe just some corruption in the config files.

Also please check whether the dvblink_configuration.xml file is not empty.


That file is empty.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 3:09 pm
by the_man
Oh, in that case only the fresh install will help.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 3:11 pm
by the_man
You can try to make an update(repair) of the server. But i have faced with this issue a few times before, and as i remember the only way a clean install was the way out.

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 3:13 pm
by the_man
If you have a dvblink server backup file, then the reinstalling will be quite fast and easy.
http://dvblogic.com/wiki/index.php/How_ ... nd_restore

Re: [W] broker::start_recorder(): recorder is not found!!!

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 4:02 pm
by jawilljr
Looks I got it working again.

I uninstalled then reinstalled the server. That got the webui working again.

I of course had to reinstall the TVSource and PercData addons and reconfigure everything.

What is nice is my registration files did not get corrupted...the products page says they are both registered...nice.

Anyway thank you for your help and patience.